woensdag 9 november 2011

(C)(D)A

Ja, van dat Christen Democratisch Appel is eigenlijk alleen nog maar het Appel over. Al zal de overgrote van de leden die de moeite namen het congres te bezoeken in Utrecht zich wel afvragen of dat inmiddels ook al niet verdwenen is.

De C kan sowieso geschrapt worden, sterker nog, de partij blijkt een aantal regelrechte Judassen te hebben, naast de, om in bijbeltermen te blijven, Fariezeeƫrs als Leers, Buma en Verhagen. Zo beloofde de woordvoorder van de partij tijdens een partijtje voetbal op het Binnenhof Mauro dat hij alles zou om de jongen hier te kunnen laten blijven, maar eenmaal binnen in de Kamer blijkt hij die belofte helemaal te zijn vergeten.

Dan de 2 dissidenten, die eerst dreigden met de oppositie mee te stemmen, op het congres gesterkt leken door de stemming aldaar, maar toch met de regeringspartijen meestemden. Dat maakt samen 3 Judassen.

En dat brengt ons gelijk op de D van Democratisch. De overgrote meerderheid van de aanwezige CDA-leden op het congres stemde voor een resolutie om coulanter om te gaan met de Mauro's in Nederland. Peilingen lieten zien dat 85% van de Nederlanders wilde dat Mauro zou blijven en wat doet de fractie? Die stemt mee met PVV en VVD.

Wat er dan uiteindelijk uitkomt, een studievisum, is natuurlijk een non-oplossing.

En dan de Fariezeeƫrs. Hoe durft Leers te zeggen dat hij niet het pistool van Wilders op zijn borst had/heeft in de besluitvorming? Ik geloof zelf niet meer maar hoe kan een christen met droge ogen vertellen dat hij een jongen die 9 jaar in Nederland woont, notabene zelfs een zachte G heeft, die door zijn moeder ooit op het vleigtuig is gezet in Angola, de taal van dat land niet spreekt, er niemand kent wil terugsturen naar een land waarvan het Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat niet veilig is en reizen daarnaartoe afraadt?

Wie niet ziet dat Leers en de fractie gewoon de opdracht hebben gekregen om de PVV happy te houden en vooral geen crisis te maken van het geval Mauro die is stekeblind.

De woorden die bij mij opkomen bij het gedrag van met name de CDA top de afgelopen weken zijn: asociaal, on-christelijk, ondemocratisch en vreselijk schijnheilig.

Marcel can Dam zei het al: nog even zo doorgaan, CDA, en jullie hebben geen zetel meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten